Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, April 19, 2004

Rakan Blog Ku :)

Rakan Blogku :)

Saya dah jumpa mereka.

Spyz, Shila, Memel dan Arif. Senang hati dapat bagi Shila buah idamannya :) Tahu dah asal usul nama Memel. Kena kutuk dengan Arif cartoon kat tv auntie tak best, cartoon kat tv kat rumah kita, best Rupanya si-Nett dah meracuni dia dengan Shinchan ! Versi Indon lagi, bebs !

Purbe dan Salji. Blur. Mush suruh teka-teka, mana lah kenal :) Lama-lama seronok pulak, kutuk pun dia orang diam jer, baik jer. Best.

Anak-anak dara lawa. Syidah, Amyz dan Nett. Nett saya tahu, sebab selalu tengok muka dia kat blog orang. Saya belajar sesuatu hari ni : selain baca blog, mesti tengok fotopages. Barulah boleh kenal tuan punya blog.

Ungku, Kamarul dan anak-anak. Macam jumpa adik sendiri. Kami memang dah rapat. Amir, Arif, Anis dan Azib macam balik kampung sendiri - dah tahu apa nak buat kat sini.

Mushroom Cute. Bukan saya sahaja dia kenal, malah yang lain juga di Kem. Maaf ye Mal, pokok-pokok dah kecut kena panas. Mal kena datang ambil sendiri. Rasanya pokok yang mereka ambil tu takleh nak hidup.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kami mulakan 'site visit' dengan melawat kawasan belakang Kem. Pergi ambil anak-anak pokok. Ada orkid, periuk kera dan macam-macam la. PakMan tolong melayan. Harapkan saya, tak payah la :) Sesat lak karang.

Jalan-jalan tepi tasik. Masuk hutan sikit. Mush 'fail', tak jumpa pokok tongkat ali. Tongkat ali banyak dalam hutan Kem.

Makan time. Pak Haji dah siap masak. Saya mengambil peluang untuk curi makan banyak sikits. Best pulak makan sayur pucuk paku goreng dengan pucuk meranti campur tempe. Entah sedap entahkan tidak orang KL makan lauk kampung.

Lepas solat mereka main kayak. Buat 'water confidence' dulu dalam tasik. Tengah panas-panas tu. Cuma Kamarul, Shila dan Arif sahaja tak masuk air. Entahlah pass ke tidak ... Tapi PakMan dah bagi 'greenlight' untuk naik kayak.

Macam-macam style mereka berkayak. Azib dan Memel pun pergi. E-ketupat pun join sekali. Mamat ni, peminat setia GeJu, student MMU. Tapi tak de blog. Malas nak menulis katanya !

Kami yang tinggal di Kem, tengok orang repair jetty.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Balik dari berkayak, mereka mandi dan bersiap-siap. Lambatnya ! Saya nak makan dan minum kat Kedai Sarjen.

Dapat juga ke Kedai Sarjen. Makan mee basah. Baru tahu ahli GeJu ramai tak makan pedas. Purbe dan Salji pun tak makan pedas. Ishhhhh, tak machonya ! Nett, Spyz, Kamarul dan saya sahaja yang makan mee pedas.

Lepas tu berkejar pula ke 'antara dua tasik'. Nak kejar 'sunset'. Nett ambik gambar. Dah upload tak Nett, gambar 'punggung-punggung kecewa' ? Salji berbakat jadi model. Nanti bila Nett dah upload bolehlah kita tengok.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sekejap sahaja dah nak berpisah. Rasa macam dah kenal lama. Nasiblah saya dah tahu 'magic' ni. Taklah seperti pertemuan pertama dahulu. Nak panggil apa pun tak tahu. Panggil nama betul ke panggil 'nick'. Suami saya pun dah okay dah sekarang. Taklah dia terperanjat bila tahu ada orang bernama 'Purbe'. Dia tak tanya samada mamats tu, Nik Purbe ke Abdul Purbe ke ! Wei, Purbe hensem la. Muka baik jer !

A nice weekend dengan adik-adik semua. Amyz, Syida, Nett, Mush, Salji dan Purbe. Terimakasih banyak-banyak sebab sudi meluangkan masa ke Kem akak. Juga Ungku Nor dan Kamarul dan anak-anak sedara akak tu.

Spyz dan Shila singgah la lagi kalau ke selatan. Sementara Shila belum sarat tu. Dah makan buah koko Shila ? Ada harapan anak sedara GeJu baru ni bakal manager kilang coklat !

Dari kami semua di sini : Akak, PakLet, PakMan, Pak Haji Berahim, Cica, Ruddy dan Jepun - terima kasih banyak-banyak kerana sudi melawat kami. Bila-bila nak hitamkan kulit, nak terjun-terjun dalam tasik sudikan lah datang ke Kem kami.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kita jumpa masa Projek Basah.

Ada 5 sebutharga dan 5 program nak ditaip ni. Kena stop berblog dulu :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...