Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, May 24, 2004

A New Skin !

Skin Baru :)

Bukan buat sendiri dan bukan juga download dari Blogskins.

Saya guna template Blogspot dan godek-godek sedikit. Belum siap lagi, sebab godek terus di template blogspot. PC tak de Frontpage dah. Hari tu budak tembamz tak sempat nak install untuk saya. Biar jerlah, perlahan-lahan siapkan.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sudah baik ?

Heheh .. macam-macam cerita. Ramai kawan-kawan GeJu yang balik dengan pinggang sakit, lutut sakit dan sakit pelbagai. Orang bandar masuk hutan ! Kelakar kalau fikirkan. Bila orang bandar masuk hutan, fizikal mereka sakit-sakit. Bila pula orang hutan masuk bandar, minda pula sakit ! PakLet kalau ke KL, dijamin akan pulang migrain. Sebelum program GeJu hari Sabtu tu, dia ke KL, jemput Mak yang pulang dari umrah di KLIA. Dari KLIA ke Ampang rumah kakak ipar, dia dah migrain !

Begitu lumrah manusia. Untung sana, rugi sini. Apapun kena perlu bersyukur sebab apa sahaja yang kekurangan itu ada pula kelebihan pada yang lain.

GeJu frens, meh la exercise skets ! Ikut cam Azah HanyaSayang, pi gym :) Saya cakap sahaja, saya lagilah pemalas giler, bak kata budak-budak Kem ni.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mak dan Bilik Study

Mak hadiahkan cucu-cucunya bilik study baru. Buat sebelah garage. Rumah kami ada 3 garage kereta. Dulu ada 3 kereta, sekarang tinggal 2 sahaja. Kereta lama saya, Mitsubishi Galant tu dah saya berikan pada seorang sepupu yang tiada kereta. Tak pakai pun kereta tu. Buat rumah nyamuk sahaja. Jadi garagenya dan sedikit ruang sebelah garage tu Mak suruh orang buatkan studyroom untuk anak-anak saya.

Bukan main lagi Mak jadi arkitek merancang itu ini. Lantai nak letak tiles begini begitu, ada veranda untuk Mak jadik cikgu tengokkan cucu-cucu belajar, letak whiteboard, softboard dan nak pasang aircon juga. Alhamdulillah, semua orang sayang anak-anak saya. Dah pesan kat anak-anak janganlah sesiakan apa yang nenek buat untuk mereka.

Thanks, Mak !

Minggu ni pun minggu peperiksaan anak-anak. Hujung minggu lepas tak buat apa pun, habiskan masa dengan anak-anak sahaja. Hari ni Nadzrin dah dapat result dah, alhamdulillah semua subject dia dapat lebih 90 markah.

Kalau hujung minggu tiada 'guest' barulah kami bawa anak-anak ke Kem. Kalau tidak, mereka di rumah. 'Weekday' memang saya bawa semuanya ke Kem. Depan mata kami berdua, siapa berani tak baca buku ! Tapi kami bagi peluang, lepas belajar, pukul 6 petang boleh pilih - naik basikal, naik kayak, main badminton atau 'swimming' kat jeti belakang. Sebelum tu kami belanja minum dan makan goreng pisang kat Kedai Akak Sarjen.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Program Minggu Ini

Hujung minggu ni masuk group MRSM Terendak (Tingkatan 3). Selain dari Malacca High School, sekolah ini merupakan pelanggan tetap kami. Dari masa kami berbangsal usang dulu hinggalah dah seperti sekarang, MRSM masih menyokong kami. Kami pun sukakan sekolah ni. Pelajarnya bersemangat samada masa ceramah ataupun masa beraktiviti. Rajin tanya soalan dan bersungguh-sungguh nak menang masa aktiviti. SK Paya Rumput juga masuk minggu ni.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Baca fasal penderaan lagi. Kali ni mendera 'maid' pulak. Kisah Nirmala. Apakebendanya yang merasuk minah Nyonya tu hingga begitu sekali zalimnya buat orang. Ni pengaruh 'aura beta' nih, kots ? Tu bukan aura raja-raja. Tapi beta as in alpha, beta, theta, delta tuh. Tak tahu ? Lain kali kalau senang dan ingat, saya cerita.

Nyonya tu nak lawan kezaliman Bush kots ? Tahu pulak menangis semasa tidak dibenar jamin. Ingatkan sudah tiada perasaan. Pilu sungguh bila tengok gambar Nirmala di suratkhabar. Hari ni juga baca rakyat Malaysia sudah menderma lebih 30K untuk dia. Bagus juga, sekurang-kurangnya dia tahu masih ramai rakyat Malaysia yang berhati perut. Kesian sungguh, nak mencari rezeki meninggalkan kampung halaman yang beribu batu jauhnya, di zalimi begitu rupa pula.

Minggu ni juga sibuk baca kes Allahyarham Noritta. MasyaAllah apa yang nak saya terangkan pada anak bila ditanya 'benda-benda' pasal kes tersebut. Saya bukanlah ibu moden yang reti nak berterus terang. Saya masih terikat dengan nilai-nilai ketimuran. Saya orang kampung. Tak sanggup saya nak menjawab beribu soalan anak-anak. Abah saja yang jawab. Entah apalah diterangnya pada anak-anak.

7 comments:

spyz said...

wah wah wah.. berwajah baru..
kagum dgn semangat org2 lama utk belajar benda baru..
tahniah..

cik leed said...

wah...rumah dah cat baru..macam nak raya jek..hehehee
anyway yg pasal kes noritta tu memang kesian kat parents dia.. mesti malu giler.. rasa macam mengaibkan lak ek..lagipun dah jadi arwah dah..rasa cam tak elok kalu nak dok kata2 pasal dia.. tapi in the other way.. bagi pengajaran kat kita semua kan

eN pG said...

kes norita mmg memalukan..siap ada jual lagi pasal maksiat dia..dah mati pn tak guna..nama ttp busuk..tu bru kat dunia..blum lagi kat 'sana'
masyaAllah...pasal template baru takder hal...bgus..

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Gmc sierra 2002 Didrex 270 ct from canada Adware remover spyware v6.0 Saab model 304 dental insurance tutorial Using uprima and viagra at the same time Penis cure sites naples dental insurance buy fluoxetine Dedicated win2k hosting Paris hilton 37 min full Alcohol 120 vicodin Lexapro vs serzone Effexor withdrawals and stomach pain Tattoo removal west georgia Iv nexium online prescription drug pharmacy valtrex drugs-pharmacy.com Hiking groups in phoenix

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

Anonymous said...

What a great site »

julia f. Baca said...

I totally agree with this comment, thanks for sharing, have a nice day!!Buy Viagra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...