Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Saturday, October 11, 2003

... lagi Tanam Bunga

Lepas makan kami pergi ke beberapa nursery (Jalan Muar). Nak cari anak-anak pokok bunga. Saya nak pokok-pokok keladi yang berwarna-warni. Sebab di Kem dah hijau kalau ada kaler-kaler skets, sedap jugak mata memandang. Kami akhirnya stop kat nursery ni 'Highland Landscape Nursery Trading' di Batu 9 1/2, Bukit Kangkar, Muar. Dekat rumah Mak Usu Lenny. Mamat yang layan kami ni rockers habis. Dengan cutoff jeansnya, subang penuh kedua telinga. Kiut ! Heheh ... dia bagi disakun banyak sebab tu la dia kiut :) Banyak jugak kami beli. Daun lidah jin, keladi bunga putih dan kuning, ferns, canna dan ada lagi yang dah lupa namanya. Habis membeli kami balik ke Jasin. Mak Yah (tukang masak Kem) nak bagi kami heliconias kuning dan pisang derhaka. Terus je ke rumah dia dan Jepun terus menggali anak-anak pokok tu bersama Hanim.

Mak telefon dan suruh kami balik makan. Hari ni Mak masak. Sebab dia tahu saya takkan masak benda satu ni - siput sedut. Abang beli siput sedut kat pasar malam Air Molek. Saya memang tak sampai hati nak kerat muncung siput tu. Lagi tak sampai hati nak masak dia. Hati risau jek takut-takut siput tuh belum mati, kesian kena rebus dengan cili api. Saya tak makan pun siput ni :) Aritu bersembang dengan cill, beritahu dia saya takut siang ikan hidup. Kalau dah mati tu ok, boleh siang. Kat sini pun, dah terbiasa, kami tak bunuh binatang. Last weekend masa program Educare MMU tu, balik dari 'war game' ada lipan besar. Merah warnanya. Budak-budak perempuan dah terjerit-jerit. Ada lah hero-hero yang nak pijak lipan tu. Nasib lipan tu baik, Zack dan Fathi sempat halang. Siap mereka jaga traffic lagi supaya lipan tu tak dipijak. Kadang-kadang ada anak ular. Kerja Asri, tangkap dan hantar mereka balik masuk hutan depan Kem. PakMan pesan, bukan hak kita. Jangan sesuka hati nak bunuh. Unless keadaan memaksa. Jika tak bunuh, kita pulak diserang. Setakat ni, memanglah GangLasak tak bunuh. Kucai dulu, ular tidur bawah motor dia. Dia tidur sekali tunggu ular tu blah ke tempat lain. Sekarang ni dah bina banyak bangunan semakin kurang la binatang-binatang hutan.

Alex jer noti. Dia dah pecahkan lampu depan Tapak Putera. Saje je nak habiskan duit mak-bapak la tu. Alex ni monyet kami. Kat Kem sekarang ada 2 ekor anak kucing yang dibuang orang. Comel. Nana namakan Podo dan Kodo. Senang nama unisex. Sebab tak reti nak check jantan ke betina. Puas Jepun check, dia tak sure juga. Ok la tu, sempena nama ferrets Beastmaster :)

Album Gambar
Saya dah buat album untuk program Educare, University Peer Group, MMU Melaka. Semua complain, malas nak register. Dah ada di link My Photo Pages. Tapi kalau malas nak point your mouse kat situ, sini link nya :--> klik jer

1 comment:

ghkj said...

EVEN by wow gold the standards gold in wow of the worst financial buy wow gold crisis for at least wow gold cheap a generation, the events of Sunday September 14th and the day before were extraordinary. The weekend began with hopes that a deal could be struck,maplestory mesos with or without government backing, to save Lehman Brothers, America''s fourth-largest investment bank.sell wow gold Early Monday buy maplestory mesos morning Lehman maplestory money filed for Chapter 11 bankruptcy protection. It has more than maplestory power leveling $613 billion of debt.Other vulnerable financial giants scrambled maple money to sell themselves or raise enough capital to stave off a similar fate. billig wow gold Merrill Lynch, the third-biggest investment bank, sold itself to Bank of America (BofA), an erstwhile Lehman suitor,wow power leveling in a $50 billion all-stock deal.wow power leveling American International Group (AIG) brought forward a potentially life-saving overhaul and went maple story powerleveling cap-in-hand to the Federal Reserve. But its shares also slumped on Monday.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...