Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, October 27, 2003

Dari Khamis hingga Jumaat di Kem Lambaian Danau

Khamis malam pukul 10.00 pergi ke Tangkak, ambik dak-tembams. Sebelum tu dia dah telefon suruh ambil dia. Masa telefon pukul 9.30 malam. Takkan dari JB ke Tangkak cuma 2 jam. Rupanya dak-tembams tersilap. Plaza Tol Pagoh rupanya. Nasib baik dia tak turun. Kalau tak satu hal pulak nak mencari dia di Pagoh. 10.15 dak-tembams sampai dan kami bawa dia pergi makan malam di kedai pakcik dangdut eng siong. Tak de dangdut kat sini. Dan saya pun tak tahu apa relevannya kedai makan ni dengan dangdut. Tiada langsung unsur dangdut kat sini.

Jumaat
Ada majlis kenduri dan tahlil di rumah Bob. Kami ramai-ramai pergi. Bawak Mak, dak-tembams dan Iha. Abang pergi lepas solat Jumaat dengan anak-anak dan Asri. Fendi datang dengan gfnya Renee. Kami lawa-lawa belaka hari ni. Yang perempuan semua berbaju kurung. Yang lelaki berkupiah. Rasa cam tengah handle khemah ibadah pulak ! Habis kenduri ke Kem. Di Kem hampir semua dah berkumpul. PakMan, Cica, Muafa, Toyak dan Jepun dah sampai. Bila semua dah berkumpul, briefing tentang program dan pengundian kumpulan. Kali ni fasi datang sebagai peserta. Kami bertiga : saya, PakLet dan PakMan sebagai fasilitator pulak. Dua kumpulan : satu 'dok sedark saro baro' dan satu lagi kumpulan 'sang kemlembai'. Saje je budak-budak ni nak nama camni. Tah apa la muslihat mereka. Ketua saro-baro ialah Cica dan Toyak jadi ketua kumpulan sang kelambai. Pangkat mereka 'sajen'. Program petang ni kayak. Nak test speed masing-masing. Baru nak mula program ada phone call. "Kak G, ni cill, saya ada kat Jasin". Allah, dah sampai dah Mamat ni. Janji jumpa dekat depan Courts Mammoths. Saya nak pergi dengan Ruddy tapi dak-tembams dan e-Ketupat nak ikut jugak. Dalam keter, dak-tembams mula lah buat plan jahat dia. Dia soh Ruddy letak keter jauh-jauh biar cill panik susah nak carik kami. Kalau cill nangis lagi la best, Heheh ! Cill lagi pandai. Bagus tol instinct dia, keter slow je, dia dah datang. Confident sungguh dia tu kami. Eleh, dah kete kotor-bolor camtu sure la keluar dari Kem. Pandai Mamat ni !

Kami bawak Cill or pada masa ni dah panggil dia nama betul dia 'DIN' ke belakang Kem. Ke tempat yang kami panggil 'antara dua tasik'. Alhamdulillah, cuaca petang tu baik, dapat lah tunjukkan kat Din pemandangan Gunung Ledang dari 2 tasik tersebut. Din keluarkan digi cam dia dan ambil gambar. Rauf (ketupat) dan dak-tembams pun baru kali pertama ke sini. Biarkan mereka lihat pemandangan yang kami sendiri pun tak pernah jemu walaupun dah beribu kali tengok. Hampir Maghrib baru balik ke Kem. GangLasak semua pun baru sampai dari berkayak. Kenalkan mereka dengan 'Din'. Saya tak beritahu mereka keadaan Din. Yang tahu cuma suami. Lepas Maghrib semua bersiap untuk keluar dinner. Again, makan kat kedai pakcik dangdut engsiong. Pergi tiga kereta. Kami bawa Iha, dak-tembams dan Din. Keter saya Ruddy drive bawak Muafa, Asri dan Cica. Keter Fendi bawak PakMan, Renee dan Jepun.

Lepas dinner yang lain semua balik terus ke Kem. Keter kami stop kat bandar Tangkak sebab nak beli kain ela untuk dibuat headband. Saya dan Iha turun shopping. Sempat la jugak kami berdua survey kain nak buat baju. Rupa-rupanya di keter, mulut Din tengah keluar darah. Dak-tembams dan Abang panik jugaklah. Cepat-cepat kami ke Kem. Saya tanya nak bawak dia jumpa doctor, tapi dia menolak. Biasa je macam ni. Dalam hati panik dan sedih sangat melihat keadaan dia. Sampai opis, Din rehat sambil dengar penerangan program bersama-sama kawan baru dia yang lain. Malam ni buat 'Amazing Senses'. Sambil PakMan dan PakLet pergi siapkan ikatan dan tapi semua, kami ramai-ramai tengok citer 'Speed'. Masa ni budak-budak tu tak tahu lagi keadaan Din. Mereka semua pergi dan saya tinggal berdua dengan Din. Buatkan dia susu panas dan dia rehat. nampak ok dah. Di Anjung suami bagi penerangan kepada budak-budak lain pasal Din. Dia takut kalau dia orang terlebih pulak membuli Din. Itupun kesian Din, teruk dia diusik. Macam-macam nama dia orang gelar dia. Di Kem Lambaian Danau Cill ialah DINO. Dia jugak dapat nama Red Indian dia. Takleh nak mention kat sini, nanti Din marah ! Lagipun nanti takut orang takmo datang Kem pulak ! Bila Din ambil gambar pulak, dia orang panggil Din 'pang chu fei'. Terpaksa PakLet beritahu kawan-kawan Din tu sebab mana lah tahu dia orang cempak Din masuk tasik ke apa.

Kami semua tidur pukul 3 pagi rasanya. Sebelum tidur sempat berdebat pasal poligami. Tau je la lelaki, semua nak kawin lebih dari sorang. Din nak kawin 4. Fendi terpaksa cakap seorang sebab Renee ada. Yang teruk dak-tembams la, Fendi usik dia lebih-lebih.
..to be continued

1 comment:

ghkj said...

welcome to the wow power leveling cheap Wow gold service site, buy cheap wow gold,wow gold,world of warcraft power leveling buy wow gold

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...