Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, July 12, 2004

Ombak Kuat di Danauku

Hujan ke tak hujan ?

Langit sekejap gelap, sekejap terang. Angin bertiup kuat. Memerhatikan kalau-kalau burung layang-layang keluar. Tidak ada. Kebiasaannya, jika burung layang-layang dah mula keluar, tanda hari nak hujan.

Hujan tak jadi :) Tapi angin tasik bertiup kuat. Melambung-lambung bot di tepi pelantar. Bendera didepan bagaikan hendak terbang. 'Wind chime' di luar pejabat begitu bising berbunyi ditiup angin.

Raup dah balik dah. Ada kuliah pukul 2 petang. Rajin dia, mencari duit untuk menampung sekolahnya di MMU. Dah tinggal 2 semester sahaja lagi.

+++++++++++++++++++++++++++

Hari ni menghantar sebutharga ke SMK Tinggi Keluang. Juga kemaskini tarikh booking.

+++++++++++++++++++++++++++

Minggu ni Kolej Dato' Onn, UKM masuk lagi. Seramai 200 orang. Esok kena mula menyiapkan bahan-bahan ceramah, order makanan, siapkan 'job-order' fasi dan esok Jepun kena repair satu paip bocor.

Kena panggil ramai fasi minggu ni.

Kalau peserta ramai, kami kena sendukkan makanan untuk mereka. Kalau tidak lambat. Masa untuk makan cuma 20 minit.

Cica kalau sendukkan makanan kadang-kadang 'angin' juga dengan peserta. Macam-macam minta - nak kepak, nak dada, nak peha .. selalu dia jawab, kau ingat kedai ker nih ? Bila dah ramai, memang tak terlayan setiap permintaan.

First round sahajalah kami layan. Lepas tu, kalau nak 'top up', senduklah sendiri :) Jangan senyum, memang budak-budak fasi ni cakap 'tambah' nasi tu 'top up' nasi. Macam-macam bahasa budak-budak ni :)

++++++++++++++++++++++++++

Sekolah Sikit :)

Dah jadi hobi saya, membuang banner google. Menyampah tengok :)

Macam mana nak buang ? Dulu senang. Sekarang mereka pandai, letak celah-celah tag lain lak.

Paling senang buat. Pastekan template blogger anda ke Frontpage. Pastu, buang sahaja banner tu. Save. Paste balik ke template blogger.

Ada 2 buah sekolah tempat saya belajar di alam maya ni. 'Macam-macam ada' :) Untuk belajar berkenaan boxes, texts dan designs anda boleh ke Mandarin Design dan sebuah lagi untuk tahu code warna-warna. Saya suka sekolah yang satu ni sebab dah tua, mana boleh ingat color code dengan nombor-nombor. Saya pakai html colornames. Lebih senang. Klik sini untuk ke w3school

Selamat Belajar !

++++++++++++++++++++++++++

Mamat ni training fasi minggu lepas. Awal-awal dah terkantoi ! Heheh .. tapi dia okay, rajin. Dan paling penting, bangun awal :)

Boleh baca blog dia tapi dia main senang jer Mamat ni .. main copy paste jer lapuran saya.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Kalau roboh Kota Melaka
Papan di Jawa saya dirikan
Kalau sungguh bagai dikata
Badan dan nyawa saya serahkan

Ehem !

+++++++++++++++++++++++++++++++++

5 comments:

budak tembam said...

nak kasik pantun gak kat kak g.

berakit jauh nun di nenggiri,
ku hirau tidak panas dan hujan,
disuruh ke kiri, hamba ke kiri,
disuruh ke kanan, hamba ke kanan...

dengan hati terbuka hamba rela
tak payah disuruh tak payah di sua
manakan betah kalau lama tidak berjumpa
kerana hati sudah tetap di sana.....

sbnrnyer, maksud saya..konfirmasi kedatangan minggu ini... saya, konfem datang! lagipon, kak g tentu susah nk call sy skrg nih, sbb hp saya sudah pon sadhakallahhul azim... masok air kak g.

hmm..nk kene ajk ramai fasi ehh? jgn lupa ajk muh cute lil bro ehh kak g. =)

psst, kak g.. hehe :D M** J** ade tak gaknyer kali nih ehh kak g? *wink wink*

eN pG said...

hahahahaha..apa la aku ni...cepat terasa...Kak G suka memuji..korang takyah dgr klu dia memuji..kang orang yg dipuji terlebih kembang..hahahahaha...
Kak G..klu prof kata takder lab..saya datang..conform ngn kak G ari rabu....ok...
tq...
Xpandai berpantun la kak G..susah..
bangun awal...nsib baik tak kena wat sentry tgh malam..klu tak..pagi mmbuta..hahaha

meg@mandarin said...

I only speak English but enjoyed trying to figure out what this says. I like the quote at the top of your page.

meg@mandarin

LiTtLe m3 said...

kak g, sekolah tinggi kluang johor ker yg book tu?? bila ek?? my old school tu from form 1-5. cikgu sapa book ek?

php5 said...

kak g, hee.. windunyer kat kakak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...