Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, July 19, 2004

Kolej Dato Onn Satu

Kumpulan kedua pelajar baru yang menjadi warga Dato' Onn, UKM, pula datang untuk Program Perpaduan Pelajar.

Jumaat

Ambil Amir dari sekolah, lepas tu ke MMU untuk ambil Iha dan Bamz. Payahnya nak hubungi Bamz sebab minah tu, mobilenya rosak ! Kami pula tidak simpan no. telefon apartment dia. Iha cerdik, telefon Lenny di Cyberjaya dan dapatlah jua akhirnya nombor telefon Bamz.

Ambil Iha di rumahnya dan terus ke apartment Bamz, ambil Bamz.

Kami lunch di rumah. Mak masak banyak sebab tahu Iha dan Bamz nak makan di rumah :)

Ke Kem. Ada kerja-kerja akhir yang perlu disiapkan. Minggu ni kami soalan dengan pantun. Maka berpantun-pantunlah kami. Tengah sedap mengumpat, Jepun datang pejabat. Beritahu Sham dah sampai Tangkak. Janji nak ambil Sham di Kedai Mamak. La, lupa pulak nak tanya Jepun Kedai Mamak yang mana. Berpusing-pusinglah kami mencari 'Sham kami'. Huh, hensem pulak hari ni ! Tu yang tak perasan tuh :)

Budak lelaki Kem, bila mereka ramai. Mereka akan buli kami orang perempuan teruk-teruk. Jadi bila cuma ada Sham seorang, kami bertiga pula buli dia teruk-teruk ! Takut dia :) Lenkali Sham, kalau dengki kami lagi - bawak ko masuk kelapa sawit !

Sementara menunggu UKM sampai, lepak di dapur. Makan durian :)

Lepas menyibuk di dapur, hajat hati nak pergi mengacau Akak Sajen. Belum tertunai hasrat, UKM dah sampai. Kali ni mereka naik bas kilang biskut universiti yang bewarna biru. Selamat Datang Lagi, Warga Kolej Onn !

+++++++++++++++++++++++++++++

Taklimat dan undang-undang Kem. Memungut barang-barang larangan dan barangan berharga. Ada juga yang degil, yang tak nak serah. Kami pungut barang berharga untuk kami simpan di tempat selamat. Habis camping, ambillah semula. Tak siapa pun ingin pada gelang, rantai dan cincin emas anda. Ini tidak mahu serah, bila aktiviti karang, barulah nak suruh orang itu, orang ini tolong jagakan.

Malam. 'Ice Breaking'.

Pembahagian kumpulan. Dibahagikan kepada kumpulan Dato'Bahaman, Mat Kilau, Yap Ah Loy, Mad Salleh,Tun Sri Lanang, Burhanuddin Helmy, Onn Jaafar dan Zaaba. Seperti kumpulan-kumpulan terdahulu, mesti tak suka dapat nama kumpulan Onn Jaafar. Kawan-kawan akan panggil Kumpulan 'Jaa**f Onn'. Fasi-fasi baik, kami panggil kumpulan 'Onn Jay'. Baru ganas sikit bunyinya, kan ?

Perlantikan 'Penghulu Program'. Ramai yang bertanding untuk jawatan ini. Calon-calon dibenarkan berkempen selama 30 saat :) Kami ramai-ramai mengundi. Akhirnya jawatan itu milik Benny. Tahniah Benny, bangun pukul 5.30 pagi, kejutkan kawan-kawan solat Suboh dan juga menjadi pembantu Kem Komandan.

Ada juga sessi nyanyi-nyanyi. Tak nyanyi lagu-lagu patriotik sangat. Layan pop, bebs !

Jepun bagi semua orang makan biskut pingpong bercicah nescafe panas.

Aktiviti sebelum tidur, 'night walk'. 'Night walk' malam ni sungguh mencabar. Kami ikut track hutan, ke tapak 'war game', ke 'mini canyon' dan ke tokong Cina. Berkumpul depan tokong Cina sebelum balik ke Kem berdua-dua.

Balik ke Kem dan 'head count' dulu. Manalah tahu kalau ada yang sesat ker.

Tiba-tiba hujan turun. Lebat ! Ada peserta yang tak tidur dalam khemah, tidur di Anjung Kasih dan surau.

Esoknya bila bangun, air tasik naik banyak. Jeti belakang hampir tenggelam dan jeti depan cuma tinggi lebih kurang 3 inci dari paras air.

esok .. lapuran hari Sabtu :)

6 comments:

eN pG said...

wa...wa...wa...wa...wa...wa...wa... kak G..digi cam saya kan...semua pic dah didelete oleh makhluk siapa tah..taknak tuduh2..sbb tak tau siapa pegang last..sayang aaa..gambar berpisah,faci2,rakit,penyerahan dayung..malam penutup...semua dah didelete oleh makhluk siapa tah..wa...wa..panas tul aaaa

nile said...

budak keris masa tak dtg? dulu nile kolej tu...

Anonymous said...

Excellent, love it!
Plastic surgery flabby thighs 924 cartridge dell printer Best deals radar detector Monitor car car dvd video digironics.com Toys in the 1930's Land rover tire covers for spare tires Visa 0 apr card credit radar detector Tramadol pill http://www.1965-gmc-truck.info cobra laser radar detector esd 7000 review

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Bmw m5 coupe lowest cost generic viagra Software services rim blackberry company 3 for 1 credit report with fico scores Success stories with clomid Play boy toys parents magazine toys huge breasts tight tops

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Island hoppers slots tenuate Carbon fiber tennis raquets data recovery oakville party poker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...