Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Sunday, August 22, 2004

Kek Cokelat Paling Sedap Dalam Dunia

Untuk yang minta resepi ni dari saya. Cuba jangan tak cuba. Tapi cake ni memang sedap dan menjadi kegemaran anak-anak saya :)




Posted by Hello



Chocolate Chip Cake

Bahan:
400 gm tepung naik sendiri
100 gm cocoa powder
500 gm butter (2 biji)
500 gm castor sugar
8 telur (size A)
1 bar cooking chocolate (cuts into chips atau 2 cawan chocolate chips, lebih pun tak pe)
2 cups fresh milk or evaporated milk

Cara:
1. Panaskan oven
2. Ayak tepung dengan cocoa powder 2X
3. Pukul butter dan castor sugar hingga kembang
4. Masukkan telur sebiji, sebiji hingga habis. Pukul lagi hingga semua kembang.
5. Masukkan tepung yang telah diayak dengan cocoa powder
6. Masukkan chocolate chips
7. Masukkan dalam tin cake yang telah dialas dan disapu butter dan bakar selama 1 jam 15 minit, 180 C .

8. Resepi ini adalah untuk 2 biji kek


Untuk lain-lain resepi cake cokelat, anda boleh
Klik sini. Ada banyak resepi cake cokelat kat sini. Resepi choc fudge, muffins, cookies pun ada.





Sedapnya cokelat ! Huh !

1 comment:

lastmortal said...

Alaa Kak G..nak kek cokelat sketttt...Ahlamak! Kan dah terliur nih :P Sedapnye!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...