Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Friday, September 10, 2004

Tenang

Semalam selepas peserta dari PPD Muar balik, tidak bertangguh lagi saya dan Abang ke belakang, mandi. Lama tak mandi air tasik. Berendam puas-puas :)

Pagi ni sampai Kem awal. Seronoknya bila Kem kembali aman dan tenang. Tiada lagi bunyi bising dari gendang-gendang, kompang-kompang dan segala alatan muzik lain. Yang ada cuma bunyi burung-burung berkicauan. Rindu dengan kicauan mereka. Hilang penat, hilang tension bila boleh aman-aman begini :)

Belakang pejabat saya pohon nenasi sedang berbuah lebat. Buah nenasi bewarna putih, berbau wangi dan rasanya seperti buah jambu. Kecil-kecil sahaja. Dari jauh nampak seperti bunga. Pohonnya sekarang jadi tumpuan burung-burung. Pagi ni duduk sebentar di pelantar memerhatikan burung-burung makan buah nenasi. Di tasik, air beralun lembut dengan cahaya matahari pagi bersinar menerangi. Nampak juga Gunung Ledang dari kejauhan ini. Semuanya amat mendamaikan hati ! Masya Allah betapa beruntungnya saya .. dapat menikmati keindahan ciptaanNya.

Cuaca hari ni pun bagus. Ada matahari tetapi berangin. Wind chime kat luar tu sedang berbunyi-bunyi ditiup angin menyanyikan lagu aman tenang untuk saya :)

Tadi selepas berjalan-jalan memeriksa kawasan Kem, mandi tasik lagi. Puas mandi air tasik - rambut rasa lebih lembut, kulit pun rasa selesa sebab airnya tidak berklorin. Tasik ni luas, 104 ekar. Mandi air mineral, bebs !

++++++++++++++++++

Raup dan Jepun bercuti 2 hari. Tidur jer la kerjanya tu. Semester depan Raup tak kerja lagi sebab kelasnya dah banyak. Geger pula akan bekerja tetap.

++++++++++++++++++

Menunggu berita baik. Semoga Allah swt mengizinkan permintaan kami. Amin ..

++++++++++++++++++

Esok selepas Amir habis kelas tambahan, nak bawa anak-anak ke Kem. Bagi mereka lepas tension sehari. Sukahatilah nak berenang ke, berbasikal ke, berkayak ke atau apa saja.

Sebulan sebelum exam ni, Amir setiap hari berulit buku. Pesan kami kepada dia, sebulan sahaja ni kena penat-penat. Habis exam nanti, boleh dah buat apa sahaja aktiviti. Bersungguh dia dan kami berdua sentiasa mendoakan kejayaan anak-anak.

+++++++++++++++++++++++

Salam Jumaat. Semoga hari anda dan kehidupan anda dirahmatiNya :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...