Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Wednesday, June 14, 2006

Apsere Adventure 2006. Taman Negara Pahang.

Sorry, busy bangets !!! Ni pun tak habis busy lagi. Balik dari Taman Negara, masuk Perpaduan. Keluar Perpaduan, masuk pula Matrikulasi Melaka, pastu sambung dengan MPRM, MPRM akan keluar Jumaat tengahari, petang pula SMK Teknik masuk. Langsung tak der gap !!! Dah habis busy nanti saya tulis pasal adventure kami. Ni gambar dulu.

Image and video hosting by TinyPic
T-Shirt Apsere Adventure. Orennnnnnnnnn ......

Image and video hosting by TinyPic
Taklimat Adventure oleh Comittee, pesan-pesan oleh Advisor dan sessi dapat t-shirt free.

Image and video hosting by TinyPic
Melaram t-shirt baru !

Image and video hosting by TinyPic
Kami juga sambut majlis harijadi Jan-Jun 2006. Jimat duit bebs, setahun celebrate 2 kali jer ! Yang posing ni 'mereka-mereka' yang celebrate bulab Jun. PG (13/6), PakLet (24/6) dan Iha (23/6). Rumah Iha (rumah sewa di MMU) terbakar just a few hours before we leave for the adventure. Habis bilik dia. Nantilah cerita, panjang sangat tak sempat nanti.

Image and video hosting by TinyPic
Menebeng kat bus station Jasin. Aktiviti yang tak pernah dibuat seumur hidup. Sempat shopping selipar Jepun dan sandal kat Sakan. Yang baju lawa skets tu Along Bunga, hantar kami semua, dia sedih sebab tak leh ikut. Ada sorang lagi last minit telefon, takleh ikut gak. Nasib alasan baik, tak sure kena sepam dua.

Image and video hosting by TinyPic
Ni dalam bas ni. Bas Transliner Jasin-Alor Gajah.

Image and video hosting by TinyPic
Station keretapi Tampin. Kami naik keretapi Tampin-Jerantut. Kami naik Express Wau. Kelas Ekonomi. RM 11.00 seorang jer. Budget Holiday, bebs, Backpacking jer !!!

Image and video hosting by TinyPic
Ni depan signboard Taman Negara. Baris belakangdari kiri : PakLet (pakai uniform wargame dia), saya, Bamz, PG, Matger, Shafiq, Aliff, Hiedy, Iha, Azlie. Depan dari kiri : Ayin & Nana (in my arms), Kucai (cangkung), Cicha (juga beruniform wargame), Bob (peluk Asri) Asri (dlm pelukan Bob, ceh !), Toyak anak Tungau, Fakiha dan Fendie.

Image and video hosting by TinyPic
Gengjahat. Kucai (depan sekali), Shafiq, Fendie, Cicha dan Bob. Ni masa Rapid Shooting. Main Wargame antara bot. Silap biarkan budak-budak jahat ni dok sekali dalam satu bot. Habis kitaorang basah dikerjakan mereka. Kami tak diam jer. Pastu habis kami keluarkan senjata. (Paddle dan selipar). Last-last abang bot sorokkan paddle, tak bagi main lagi. Dia bosan kot, dia pun basah kuyup. Selipar Aliff yang baru beli di Sakan (RM 1.20) pun berkubur di Kuala Tembeling.

Image and video hosting by TinyPic
Rumah sedara kami. Tak sempat singgah. Tunggu raya nanti jerlah. Kami nak singgah sebenarnya, tp abang bot takmo berenti. Geram kot, pasal basah !!!

Image and video hosting by TinyPic
Posing depan Mutiara Resort. Cari my former boss, Encik Masood rupanya dia dah jadi Boss kat Putra Hotel, KL. Tak rock sungguh kerja kat 'town' ah, boss !!!

Image and video hosting by TinyPic
Posing lepas naik Canopywalk. Orang yang naik jerlah. Yang tak naik tak ambik gambar ...

Image and video hosting by TinyPic
Dalam Gua Telinga. Yang mata terbeliak tuh, phoographer NanyangSiangKLD. Dia tengah nak merakamkan aksi-aksi terlampau kelawar-kelawar dalam Gua ni. Ishhhh .. nampak cam korang gi NightWalk kat Kem jer. Bawak torchlight Nightwalk .. pakai uniform Nightwalk ..

Image and video hosting by TinyPic
We stayed at Tembeling View Chalet. Owner dia Hajjah Rosnah tu baik sangat. Kami bayar makan kat dia RM 20.00 per person untuk 3 meals - b'fast, lunch dan dinner. Sedapnyer dia masak, masih teringat sampai hari ni - patin tempoyak, jantung pisang, ayam kampung cili padi, tomyam .. macam-macamlah. Chalet ni famous ngan Backpackers sahaja. So jiran kami, semua Mat Salleh dan Japanese - Dalam gambar ni Tessa dan Sophie dari Holland dan Natalie dari Switzerland. Kami juga kawan dengan Yuki (Japanese) dan Wolf dari German. Wolf ni music teacher. Dia goreng guitar lagu rock lelama sampai Bamz jatuh cinta, gua cakap sama lu, bebs !! Aktiviti malam kami inilah, 'piling' aweks matsalleh, layan guitar kat warung makbapak si-Mahirah (lupa nama mereka - tapi wife matsalleh, hubby melayu), main tengteng (siap ada pengadil cum linesman-Toyak), main ginrummy (kad jer tak main duit) dan main chess. Takde kerje sangat, basuh ulat tematau (ulat dr pokok sagu yang kami bawa dari Jasin untuk dijadikan umpan pancing ikan) pastu atur ulat dan suruh ulat-ulat tu race. Pastu tak der kerja lagi, main sumbat ulat dalam mulut. Sian Matsalleh tu jerit-jerit, " you people are gross, gross ...no, no, no ..." hehe. Tu baru ulat ulat tematau, kan geng. Dia lom jumpa lagi pet-pet kita yang lain .. ni kat Kem tengah gila simpan lipan jadi pet. Shafiq dah dapat sekor dah .. eh, lari citer lak .. Tapi akhirnya kami bagikan ulat-ulat tu kat ikan Kelah di Kelah Santuctuary. Disebabkan Kuala Tahan adalah Taman Negara, segala apa yang ada dan hidup di Taman Negara tidak boleh diganggu dan ditangkap.

Image and video hosting by TinyPic
Lata Berkoh. Kena naik bot ke sini. RM 120 untuk satu bot (4 orang). Tempat ni bahaya untuk mandi. Tapi kami mandi juga. Dun worry, kami ada mengambil langkah-langkah keselamatan dan the best swimmers among us sahaja yang terjun - Shafiq, Asri, Matger, Toyak, Cicha anak Katak Hijau, Fendie, Bon dan Iha. Best sangat tempat ni, air bersih, udara bersih. Kat sini kami berkenalan dengan Mr dan Mrs Chew. Mereka ni couple yang berusia early 50s. Mereka berkhemah berdua sahaja dalam hutan. Romantik, kan ! Kami pungut sampah untuk bawak balik ke Kuala Tembeling. Nasib baik tak jumpa manusia-manusia bingai yang sepah-sepahkan sampah tak reti pungut bawak balik tu. Kot tak, ader yang lebam kena pam sedas dua.


Image and video hosting by TinyPic
Dah nak balik dah. Bas ni, namanya Bas Latip. RM 6.00 dari Taman Negara ke Jerantut. Tapi Pakcik Latip ni, rock habis. Drive siap chilok sana sini sampai rebah-rebah kitaorang. Very the sporting gituh ! Sepatutnya perjalanan 1.30 jam tp sejam dah sampai, bebs. Masa balik, sessi kutuk Fendie yang baru putus cinta. Habis segala lagu sedih dalam dunis dinyanyikan untuk Fendie. Last-last bila dah habis lagu, nyanyi lak lagu Kem. Pakcik Latip berhenti tengah jalan, ingatkan nak halau kitaorang bising (bas tuh kitaorg jer, takder org lain, so buat cam bas sendirila). Rupanya Pakcik Latip balik rumah japs. Cute Pakcik tu tau ! Sapa gi Taman Negara kalau jumpe dia, kata kitaorg kemsalam eh.

Image and video hosting by TinyPic
Ni jadual gi Taman Negara. Masa gi kami naik bas kol 5.30 pagi. Kami sampai Jerantut dari Tampin at 0045 hours. Supper, pastu bentang flysheet kat tanah lapang depan stesyen keretapi tu dan tidur. selamber jer tidur tengah-tengah dunia tu. kalau bukan dengan genglasak rasenyer tak sanggup buat camni.
Image and video hosting by TinyPic
Stesyen keretapi Jerantut. Tengah tunggu keretapi ni. Yang tak larat tidur dulu. Yang penting, kena berada belakang line kuning yer sedara-sedara !!!

Image and video hosting by TinyPic  <a href=
Matger, Ayin dan PakLet. Tidur di Jerantut.
++++++++++++++
Nanti update lagi, banyak cerita nak tulis. Tapi kena habiskan 'busy-busy' nih dulu. Checkout PG's blog. Ada update rasanya tuh.





5 comments:

wynn said...

best giler prog! rugi arr dino tak gi..

esis said...

fuhhhhh capek kamu.

Tok Rimau said...

KakG and Paklet,
I wish my boss is fun like you.

Ogy said...

Wynn : dino buat short sem lah Wynn. repair result ek, dino ? lama pun dino tak mai KLD sejak-sejak busy jadi penulis nih. tp we r so proud biler gi kedai buku, nampak buku dino :)

esis : iyer esis, capek !! but seronok sangat :) i think we trekked more than 20 km that 5 days. masuk hutan, masuk gua, waterfalls, hills semuanya lah .. checkout more pics at my fotopages :)

Ogy said...

Hi Tok :)
lama tak dgr cerita. afimon dah besar agaknya, kan ? my regards to Tin and the Mons.

Boss No Fun ? Bring him/her (?) to KLD. hehe. tp the adventure was so fun. seronok sangat. buat bende giler yg tak mungkin boleh dibuat oleh org lain but genglasak KLD :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...