Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Thursday, March 09, 2006

~ chat'te over a latte ~

Minggu lepas, Kelab Kayak, UIA datang. Mereka memang selalu datang ke sini. Saiful, Aziz dan Din memanglah regular di Kem ni. Tp mereka jarang ambil full program dengan kami.

Penulis dan pemilik blog di atas, yang namanya Sembang Kopi ni, Wynn.

Wynn cerita pasal pengalamannya di Kem Lambaian Danau.

Satu jer nak komen Wynn - pasal Night Walk tu, saya yang bertahun-tahun, setiap minggu menghadapi pengalaman itu pun masih kagum, masih terpesona dengan Keindahan CiptaanNya !

here's wynn's experience at my beloved Kem Lambaian Danau :

pengalaman paling manis ku
sebagai midterm, cikgu syful (his actual ejaan) wat midterm kitorang kat sungai cin cin, melaka. ape ye rasanye wat midterm kat melaka? isk, kalu ko tanye akuh: BEST!

kitorang camping 3hari 2malam kat kem lambaian danau, jasin. bertolak kul 5 lebih, sampai destinasi dah nak isyak dah. sebab malam, tak ley nak budget view tasek tuh cane. 1st thing we did, kitorang wat icebreaking. obviously sebab walopon dah bape kelas bersama, still tak tau name sesama sendiri. setelah puas memecah-belahkan ice itu, kitorang pi nitewalk yang di lead oleh fendi. encik fendi ni one of the fasi's yang berkhidmat kat sini. tot he's from around, rupanye org kajang. yang akuh pi citer pasal dia ni apsal?

that nite was superb! never in my life, tak ponah dalam idup den tengok bintang yang secantik, sejelita, seanggun bintang2 kat situ. imagine, walking in the dark with the stars shining soooooo bright as if we can easily pluck it with our own bare hands... subhanallah! rase nak tidoq dalam sleeping bag, facing the beauty of the nite...

esok-nye, kitorang pon stat di-bizi-kan dengan aktiviti2 yang physically tired but was not mentally tortured. waktu water-confidence, masing2 balas dendam terjun dalam tasek. akuh maseh malus2 kucing waktu tu, ye laa... tak kondifen dengan jaket loose yang akuh pakai. waktu rafting, masing2 jadik arkitek bertauliah. dok plan rekaan rakit yang mantap. tapi, hanye mampu dapat nombe 2 je, penat seh! hehe... pastu kitorang blaja water-rescue. ape nak wat bile kite ter-keluar dari kayak. iza yang tadi-nye tak kondifen dalam air, berjaya naik masuk kayak within 3mins. senyum iza sepanjang hari. but the best part was, kayak safari. instead of ber-kayak kat tempat yang steady, cikgu bawak kitorang kayak kat area yang penuh dengan lalang2 air yang tinggi-minggi. memang susah nak go thru route gitu, tapi memang best! silap tak nampak itik liar je, cikgu kate area tuh memang banyak itik2 gitu.

malam, acara bbq; kepak ayams+ikan patins. puas abg ajis, abg hasrat, abg amer mengerjakan bbq itu. tak elok membazir ye? heh.... puas meratah, malam tuh kena masuk utan lagi. tapi kali ni, untuk acara self-confidence. kalu semalam jalan ramai2, kali ni kena jalan balik kem sorang2. gerun akuh! tapi sepanjang jalan dollah dok memberikan kata2 semangat kat akuh, "baca zikir la illa ha illallah banyak2, rilex, tarik napas...'. akuh pon pelik gak, asal bersungguh2 abg long ni 'rilex'kan akuh? rupa2nye, pasal dia dah nampak bende tu dulu... naseb baik dia tak bgtau akuh, kalu waktu dia nampak tu dia terus kasitau, memang selamat laa si dollah kena peluk dengan akuh. sape suroh?

last day kat kem. kitorang ade kayak maraton+eco challenge. dua-dua BEST! pasal ape? pasal kedua2 games telah dimenangi oleh kumpulan akuh!!!!! macam tak caye akuh dengan ina ley kayak laju tak renti2 pusing satu tasek tuh, macam tak caye waktu eco challenge hanye cepat 2 minit dari the group before...


group akuh menang! keseluruhan! yeahuuuuuuu ^_^
sebelum balek, akuh sempat melontarkan pandangan wat kali terakhir ke arah lembah danau yang indah itu. macam tak caye, lepas ni dah tak dapat tengok tasek itu lagi. macam tak caye, lepas ni dah kena kembali ke realiti.... aktiviti camping kali ni was the best camping trip i've ever had. the program was almost perfect; the camp, the view, the facilities, the fasi's.... everything! dan kalu lepas ni orang tanye, apekah kenangan paling manis yang pernah anda lalui?... i will absolutely answered, "lembah danau".
seperti kata mereka,
"dari hutan ini, life is anything but a dream....."

+ hope to be there again

+++++++++++

more than words...

.:lembah danau:.
the view from my khemah

gamba ni dollah yg shoot. sunset yang cantek..


cikgu syful bumbum atas boyan. comel!!!



happy faces



budak laki berdugong-duging

komang JUARA!

[fid, akuh, kak long, ina, faizal, abg ajiz (sibuk je :P)]


6 comments:

wynn said...

hoho... kak ogy, plagiarism! ^_~

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
» » »

Anonymous said...

Excellent, love it!
toyota highlander Used volvo xc-70 pc headphones robot body kit Bc insurance mortgage Small hotel pants No strap or back bras Www at&awireless cellphones com high cut underarm mastectomy bra American home mortgage .com corporate Geforce 6200 graphics card buy ionamin ionamin football bets

Anonymous said...

This is very interesting site... » »

Anonymous said...

What a great site Zolpidem and buspirone Home theater colorado springs

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! here

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...