Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Wednesday, February 23, 2005

Kolej Matrikulasi NS 2 .. sambungannya

Baca blog kroni KLD di Links Fasi
++++++++++++++++

seperti dijanjikan, ini dia pantun-pantun anda semua :)

Kumpulan Yap Ah Loy :

Pokok senduduk pokok mengkudu
Guna senduk kacau budu
Kami duduk menuntut ilmu
Lambaian Danau tempat dituju

Pokok mengkudu dibuat ubat
Pokok senduduk sakiti kaki
Yap Ah Loy memanglah kuat
Gunung tinggi sanggup didaki

Kumpulan Tun Sri Lanang :

Pokok senduduk pokok mengkudu
Indah dipetik tika dinihari
Jikalau gagal jangan terkedu
Boleh cuba di lain hari

Kumpulan Tun Perak

Pokok senduduk berlalih seni
Tepian mengkudu cengkamnya rebah
Tun Perak tampil terkini
Maju ke depan yakin dan tabah

Kumpulan Mat Kilau
Mengkudu hijau tumbuh tinggi
Renek senduduk tumbuh melata
Indahnya Kem Lambaian Danau ini
Kenangan kami simpan bagaikan permata

Kumpulan Burhanuddin Helmi

Jalan-jalan tengok pokok senduduk
Sambil tengok pokok mengkudu
Dalam lumpur kami kena duduk
Di Lambaian Danau menuntut ilmu


Kumpulan Onn Jaafar (fasi panggil kumpulan ni kumpulan Onn Jay .. bukan J.Onn) :

Pokok senduduk pokok mengkudu
Mari kita duduk dahulu

Kumpulan Tun Sambanthan

Pokok senduduk tumbuh melata
Merimbun disini pokok mengkudu
Meronda nitrophilia nama saintifiknya
Jangan terperanjat, kami pun tahu

Kumpulan Bahaman punya .. yang upsere nebete tuh !

++++++++++++++++++++++++

Pergi jungle trekking bukan setakat berjalan-jalan tengok pemandangan sahaja. Kena menjawab banyak soalan. Tetapi, memang lawak sungguh jawapan-jawapan yang adik-adik Kolej MNS. Berair-air mata PakLet masa membaca sampai Yani kena pergi ambilkan tissue. Kami pun tak kering gusi gelak sama.

Balik dari jungle trekking, makan tengahari dan solat Zohor.

Selepas pukul 2.00 petang, masa untuk membina rakit dan Rakit Race bermula.

Tun Perak yang handal menjadi juara :)

++++++++++++++++++++++++

Malam Persembahan. Ada persembahan yang okay ada yang tidak. Paling kami suka kumpulan yang nyanyi lagu 'Semangat Yang Hilang'. Lagu fav. GengKem tu. Kami pun menyanyi sama-sama. Habis persembahan, supper.

Suruh tidur, tak nak tidur. Entah apa yang nak dibuat lagi memalam begini. Akhirnya, pukul 2.30 pagi Azlee dan saya offkan lampu. Baru senyap :)

+++++++++++++++++++++++

Hari Ketiga, Ahad

War Game. Perang telur dalam lumpur. Macam-macam style.

Kumpulan Merah, kalah setiap game. Asyik-asyik Jenderal dia terbunuh. Camner leh jadi begitu wahai budak milo ?

Habis penat berperang, nak menyejukkan badan sebelum mandi. Menyanyi-nyanyi dulu. Lepas tu, laporpo watakungsi ... landing time. Lepas seorang. seorang terjun ke tasik, membersihkan badan.

++++++++++++++++++++++

Masa untuk berpisah. We really had a good time with u guys :)

Ni pantun Pak Let masa ucapan di majlis penutup :

Toyak, Asri, Along dan Cicah
3 hari bertentang mata
Berlumpur sudah, berendam sudah
Penat sungguh tidak terkata

Panas mentari bagaikan disalai
Mandi dijeti beralas papan
Ilmu dan pengalaman tidak ternilai
Menjadi penduan di masa hadapan

Penat mengikat si-buluh panjang
Asyik-asyik terputus tali
Jika ada umur yang panjang
Boleh kita berjumpa lagi

Terima kasih Kolej MNS, pegawai-pegawai yang best-best .. jumpa lagi minggu ni :)

+++++++++++++++++++++++

Angin tasik bertiupan segar .. hinggakan tidak perlu pasang kipas dalam pejabat. Terujanya untuk melepak di bawah pokok nenasi tu, berbuai dalam hammock. Apakan daya .. kerja banyak sedang menunggu ... Masih mode busy giler .. iyer bamz, handphone masih belum dicharge pun .. hahahha. Hanya melawat blog kroni sahaja. Mode rindu kat UngkuNor .. Aqilah, Anis, Sarah, Memel, Arif ... Affif dan Bina .. kat couple-couple bahagia mak-bapak budak2 ni jugak :)

4 comments:

Tok Rimau said...

Weekend lepas JB-KL-JB. Fuyooo... saya terpaksa punya daya tahan kuat utk tidak memusing stereng keluar exit Tangkak. Kali ini saya berjaya menahan panggilan Danau, esok lusa tidak tahu.

rudi said...

assalamualikum....firstly t q ah kepada pak let dan antie Rosie....kerane jage kiteorang....seronok tapi letih skit leee....balik kolej je pum tidur!!!!!! tak tahan le air sie...abis badan aku berbintat!!!!paling seronok part kayak ah....seronok..ade teamwork!!!!!kepada abang fesi yang kene belasah nagn BONA tue padan mukeeee...ha..ha...ha...ha......t lah jangan lh gatal nak kacau anak dare orang!!!!!!!!(gurau jee...anyway tq pada semua team management K. L. Danau!!!!!!!

Anonymous said...

Excellent, love it! Casino game learn to play baccarat Basketball post season workouts buy wbr zocor http://www.webcam-girls-3.info/voyeur-movie-mpegs.html axa business insurance buy online viagra buy fioricet prostate cancer

Anonymous said...

What a great site Canada drugs no prescription penn fishing reels http://www.hilton-hotel-7.info Interaction valtrex Effexor detox Candy bar bouquets craft paintballing parks in wisconsin 2001 volvo s40 oem floor mats Canon bubblejet printer software Cheapest adipex online adipex Mature exotic 95 car part saab truck Riverside golf club grand prairie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...