Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, December 27, 2004

MP Ipoh, MP Baru Pahat dan MP Raja MelewarUcapan Tahniah kepada Presiden dan ahli-ahli GengJurnal kerana telah berjaya mengadakan gathering 2004 dengan jayanya !

Huh, sakan korangs yer :) Jeles kita yang tak pergi ni :)

Tahniah juga kepada pemenang-pemenang anugerah.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sibuk di Kem.Maktab-maktab Perguruan di atas tu masuk hari Ahad sehingga hari Sabtu depan.

Pak Haji telah mula bercuti. Pak Haji, setiap musim Haj akan bercuti sehinggalah habis musim Haji nanti. Awal Februari baru dia balik dari Mekah.

Di Kem, saya dengan Geger, Jepun dan Sham kena masak. Walaupun GangDapur tu boleh diharap, tapi boss dia blur jugak nih. Apalah nak saya 'menu'kan sampai hari Sabtu nanti.

Tadi masak John Labu Masak Lemak Cili Padi dengan Siti Kacang Panjang. Ikan masak kicap, sambal belacan, ulam kacang botol dan ikan masin. Okay kot, sebab semua habis. Licin !

Petang ni pengat pisang oleh Encik Sham.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Masak dengan Sham sambil sembang dan gelak-gelak.

Kesian Sham, keluarga dia tak bagi dia ke UK untuk sambung belajar. Kena kerja untuk bantu keluarga. Dia baru lepas konvo, Lawa (hehe) Mamat ni pakai blazer dan berjubah. Blazer tuh, saya beli bundle jer Kak G ... Alah, cam tak biase jer.. kat Kem ni sapalah yang berduit banyak nak membeli barang branded .. kan PG ? (woi, bile nak dtg repair PC akak ?)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Di Kem, angin sedang bertiup kencang. Wind chime buluh (beli kat KK) berbunyi sakan. Best bunyi dia, bagaikan orang menari tarian buluh. Semua tempat - Anjung Makan baru, Anjung Kelana, Anjung Kasih dan pejabat saya gantungkan wind chime. Suka dengar bunyian yang dibuatnya.Kumpulan cikgu-cikgi tu, merupakan kumpulan pengakap - ambil kursus manik kayu. Sambil kami di dapur, sambil join mereka menyanyi ..

Tong tong tong tong
Makitong kitong
Ari mambo
Sausuba ...


Menyanyi jer kerja :)

Tapi seronok. Berpoya-poya punya stail camping. Really, bebudak nih sampai kol 3 pagi dok buat menatang gadget segala. Tak tido-tido.

Yang herannya, semua non-Muslim, kecuali seorang sahaja. Belum sempat nak interview Puan-Puan dan Tuan-Tuan Pensyarah lagi sebab musabab ni lagi. Sibuk bebs, masak sakan !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

1 comment:

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! » » »

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...