Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Sunday, December 12, 2004

Cuti-cuti Sabah. Tunku Abdul Rahman Parks.

Lama sungguh tidak memblog !

Kami sekeluarga bercuti ke Sabah. Puas sungguh ke laut, pulau dan gunung :)

Sabah best. Seafood murah dan segar-segar. Makan je la kerja. Dengan spirulina tak bawak, estime tak bawak segala vitamin mak-neneknya tinggal rumah. Nasib tak apa-apa. Memang dah put on 20 kg agaknya ni.

+++++++++++++++++++++

Manukan Island.

Salah sebuah dari pulau di Tunku Abdul Rahman Parks. Kami berada di sini selama 3 hari 2 malam. Tinggal di Manukan Island Resort. MasyaAllah, dari dalam bot lagi dah terasa betapa cantik dan hijaunya pemandangan di sini. Banyak aktiviti yang kami buat - berenang dan snorkelling(dari pagi hingga petang), anak-anak pergi jogging dan jungle trekking, Ida dan Hafidz pergi parasailing, main beach volleyball (team mama-babah kalah and we owe team uncle-busu satu trip parasailing ) dan makan, makan, makan ... Hari-hari beach BBQ lunch. Tapi masakan Sabah agak kureng with our tekak kampung. Manis ma .. tapi sebab seafoodnya segar, sedaplah.



Dan restaurant staffsnya baik-baik. Apa tak, lepas makan, mesti minta nasi lebih. Buat bagi ikan makan. Bila malam, kami bagi ikan makan di jeti, di bawah lampu spotlight. MasyaAllah, ikan punyalah banyak .. geram sungguh tengok ikan bawal, ikan todak dan macam-macam ikan lagi. Campak nasi dan ikan berebut-rebut makan. Lepas tu bila ikan dah banyak, barracuda pulak datang, cuba tangkap mereka .

Tu kalau malam, kalau siang pulak. Sambil bersnorkelling pegang ayam BBQ dan bagi ikan makan. Ikan tu selamba jer makan dari tangan kami. Huh, geram sungguh. Tapi tak boleh tangkap tau. Karang kena RM 500.00. Baca mengenai Sabah Parks di link atas tu.



Kami berjiran dengan pelancung dari Sweden. Abang dengan riaknya menayangkan kepandaian dia berbahasa Jerman dengan minah tu. Tak jeles, dah tua dah. (Need ironing gitu, Bamz !) hehe. Chalet dia diapit oleh chalet-chalet kami. Anak-anak pulak main bola depan chalet. Takut dia marah ke apa, tapi dia best :)

Chalet Manukan memang cantik. Bedroom dia 4 star. Bedspread dari kain pua dan pertama kali jumpa hotel tak kedekut bantal. Katil kami ada 6 bantal dan 6 cushions ! Nana tenggelam tidur celah bantal sorang-sorang .Ambil 3 chalets - the boys satu, Mak dan Ida satu dan kami. Uncle kerja dan hari akhir baru datang.

Depan chalet ada tempayan air dan gayungnya dari tempurung. So guys, lepas ni di Kem mandilah kamu semua dengan tempurung. Idea dicuri dari Manukan dan dah pesan kat Aherq supaya simpan tempurung :)

Kami juga berkenalan dengan seorang Marine Biologist dari UK. Anak-anak yang buat kawan dulu, sebenarnya. Menurut dia,
Tunku Abdul Rahman Parks adaah salah satu taman laut tercantik yang pernah dia lawati. Mamat ni best, tapi bila dah mesra gitu. Letih la pulak kena belajar bio :) Yang masih diingat cuma starfish, sea urchin dan .. eh, 2 jer ni saya ingat kots?

Paling seronok tengok Ida dan Hafidz parasailing. Hafidz dah biasa berparasailing di Penang, dan bila tengok di Manukan pun ada, dia mulalah gian. Saya takut. Serius.

Selepas sunburnt giler semua (pakai sunblock pun tak jadik sebab panas terik pun dok dalam air), kami tinggalkan Manukan.
Bye Siti, bye Simon, bye Erlinda !

5 comments:

Anonymous said...

Enjoyed a lot!
pilates studio denver Bhakti pilates yoga Prozac side effects sleep jewellery suppliers+ canada Analysis acne Emergency eyeglasses maryland Gainesville pilates workout 7tcu cartridge Fiat 500 d Tn first time home buyers Fort worth pilates Fulfilling pilates how to lose of back fat jenna jameson free pictures video pilates videos and home fitness Online mortgage calculator

Anonymous said...

Very nice site! Consolidate debts with one low payment show penis sizes dexter corp city of industry ca Effexor and progesterone http://www.prozacfluoxetine.info/Car-polish-synthetic.html fredericksberg tx bed & breakfast based business home lead English penis pills Nissan qr25 engine Payday loan check cashing business for sale california Graphic cards for sale Small boob blonde Eagle lake ca drive recovery formatted cum riley mpg

Anonymous said...

Very nice site! class antidepressant how to get off concerta homes for foreclosure changing faucet Vacation rentals wrightsville beach nc prescott lakes condos townhomes Ferrari rijden subaru baja review ultracet may cause

Anonymous said...

Keep up the good work video editing schools

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Application of change models Sample road florida live web cam cum swallowers Free pics asian shemales shemale fuck Contest bikini Asian beach voyeur Teenie tiny hardcore clips Real voyeur teens free online adult video Bikini waxes Pregnant with big boobs Bikini fucking Perth live web cams Rulemaking hairy nude woman nude blonde woman Hot voyeur tgp Black online sex games Fotos voyeur caseras

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...