My Links Page. Click :
Dari Hutan Ini* Jom Masak-Masak !!!* Ogyrosli Fotopages* Guestbook*
Fasi Kem Lambaian Danau
Hanya Tuhan Yang Tahu*
adk77* afxal pakbear* airiz* amyz* ana* ayares* ayob* azimat*
c_t cute* chi* cik daun* cikgu midad* cikkieli* ct musafir* ctzie* d'arkampo*de5lin* dinazaman* dr. ain* dr.lydia* dr.ep* dr. marina* dr. rosalina* dona* emmayeayea*
F-L
fairymahzan* fajar* hansac* hanyasayang* huna * idham *idlanzakaria *ifaalyana *ip*jeffooi *joe perantau*kak N*kak ngah * kak wynn*
mak andeh*mal*mar*marilyn*matjan*mba*mely * mggpillai * michaelooi *mie *mimosa pudica*mokciknab *muring *mydinz *nanina *ND *nesloice *nettbiru*nida *nile-chem * nik nazmi*
p-nut*pajakgadai*pakdi *paklong ayah matjan*purbe *puteri *rajiah *rainbowboy* rasasanubari * rosram *salina *sayang *sera honeybiru*seriadriani *shea n farah *shinshin *spyz *sridiah *sultanmuzaffar *sunflora *superdiman *syarfina *syati*
tipahvogue*tok rimau*tudungpurple*unag*ungkunor**ureh*walkthrulife*
PhotoBlogs/Fotopages
++++++++++++++++++
Saya sebenarnya tidak suka bukak links saya.
Saya lebih suka pergi pinjam links di Blog Matjan. Saya selesa dengan 'link-friendly' blog Jongkang Jongket tuh. Tak payah nak scroll up and down. Main klik-klik sahaja.
Matjan, thanks yer !
Sekarang saya sudah punya Link Page saya sendiri. Senang sikit :)
+++++++++++++++++++++
Promosi Jom Masak-Masak !!! (My masak-masak blog)
Ahad lepas, hancurkan pisang untuk buat jemput-jemput (cekodok). Tengok dalam tin tepung, tepung habis. Alahai ! Yang ada self-raising flour. Maka, saya pun godek jerlah dan buat cake pisang :)
Bahan :
1 gelas pisang yang telah dihancurkan (gunalah pisang apapun. saya guna pisang emas)
2 gelas tepung naik sendiri (MFM ke, apa brand pun boleh)
3/4 gelas gula castor
1 buku butter
1 sudu kecil rata halus garam halus
5 biji telur besar
sedikit badam atau apa-apa nuts pun boleh jika suka.
1 sudu kecil esen pisang (kalau ada, kalau tak letak esen pun tak pe)
Tin kek yang telah dilapisi aluminium foil dan dilenser dengan margarin
Cara :
1. Pukul butter dan gula hingga putih
2. Masukkan telur ( one at a time)
3. Bila dah kembang, masukkan pisang dan tepung, sedikit demi sedikit hingga habis. (Jangan pukul lama, cukup sekadar rata)
4. Masukkan nuts dan esen. Pukul sebentar.
5. Masukkan adunan dalam tin kek
6. Bakar selama 45 minit hingga 1 jam dalam oven yang panasnya 180 darjah.
Untuk resepi Mat Salleh punya cake pisang klik: --> sini
1 comment:
Post a Comment