Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Wednesday, January 12, 2005

Orang cuci mata, kita cuci tikar



Gambar Mini Canyon, tempat burung-burung tiung pasir buat sarang. Lubang-lubang tu, sarang merekalah. Photo credit to : Baiti

+++++++++++++++++++++++

Oh, banyaknya nak mencuci !

Minggu program MMU lalu, hujan setiap hari. Bermula Jumaat malam sehinggalah malam hari Sabtu barulah hujan berhenti. Sepagi Sabtu peserta menjalankan aktiviti dalam hujan. Triathlon buat dalam hujan. Berkayak, naik basikal, caterpillar walk semuanya dalam hujan !

Bila dah hujan, Kem lecak. Bila lecak, semua tikar-tikar jadi pengesat kakilah.
Itulah semua tikar-tikar kotor.

Hari ni Geger dan Kemang basuh semua tikar - tikar di Anjung Kasih dan Surau. Pasang tiang di Dataran, sidaikan tikar dan pancut dengan air.



Nasib baik sedang musim angin kuat. Cepatlah kering nanti.

+++++++++++++++++++++++

Pangkin Fasi telah dikemas oleh Geger dan Kemang. Sedap mata tengok dah kemas macam tu. Lepas ni, wahai fasi-fasi, kalau berani sepah-sepahkanlah. Dengan barang yang korangs sepah, dengan korangs-korangs sekali akak cempak masuk tasik.

+++++++++++++++++++++++

Pakcik saya ada di Kem semasa saya menulis ni.

Nak tumpang relax kejap

Elok dia tu, tengah lepak baca suratkhabar. Bising pulak dia, angin tiup suratkhabar :) Sambil baca sambil mengomen :) Kacau ah, orang nak menaip :)

Dah okay, suruh dia baring di kerusi malas di pelantar luar pejabat. Amboi, siap lelap-lelap mata lak. Tentu rasa best tu, dibuai angin tasik dan diringi irama buluh dari wind chime atas kepala dia.



Di Kem ni, memang tempat merehatkan kepala. Adalah 2-3 orang kawan, kadang-kadang datang untuk 'tumpang' relax. Bukan apa, relax dengan tidur atas jeti. Seronok agaknya 'tidur atas air'.

Macam sekarang ni, pukul 10.50 pagi, kipas angin pun tak 'on'. Suasana masih sejuk. Rasa segar dan nyaman. Petang hari pula mandi di jeti belakang. Alhamdulillah kami dapat berada dan melakukan kerja di tempat kami suka.

Bunyi macam relax jer !

Kalau tengok tikar kat luar tu, taulah macam mana kami bekerja :)

+++++++++++++++++++++++++++

Lain kali jangan beli printer yang semua dalam satu - Printer HP kami yang boleh scan, print dan fax tu rosak. Banyak quotation yang perlu dihantar. High School Kluang dan SMK Sultan Alauddin dah telefon banyak kali dah. Alamak ai !

Perlu beli sebuah fax, mungkin.

Printer dah hantar ke agent untuk direpair tapi bila call asyik ler belum siap.

++++++++++++++++++++++++++






3 comments:

Tok Rimau said...

Quotation dari saya:
RM100= Ruang Iklan pada muka belakang GT, warna-warni, Bagi kami teks, kami rekahiaskan.

RM10= Ruang iklan satu muka hitam putih dalam majalah GT.

Okay tak? Mohon nasihat pakar bisnes.

LiTtLe m3 said...

kak g.. high school kluang nak wat program apa ek?? cikgu sapa handle hehehhe kepoh jek :P

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it film editing schools

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...