Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Tuesday, January 25, 2005

Kem Remaja Cemerlang 2005


Di Dataran, mekap sebelum berjuang untuk negara !

Tentative Title saja tu.

Bulan May, semasa cuti semester nanti akan ada program perkhemahan (summer camp ? huh ?) untuk pelajar-pelajar sekolah menengah.

Program ini adalah usahasama Kem Lambaian Danau - Insan HRD Resources. Objektifnya adalah untuk melahirkan pelajar cemerlang yang cerdas dan cergas. Pandai. Balance serba-serbi. Kalau pandai tapi nak berbasikal pun tak reti, kesian juga. Atau asyik dengan aktiviti tapi malas belajar pun tak bagus juga. Memberi peluang untuk bergaul secara sihat dengan kawan-kawan sebaya. Study Skills oleh Insan HRD.

Program ini akan dilaksanakan pada 2 tarikh. 30 Mei - 2 Jun dan 6 Jun hingga 9 Jun. 4 hari 3 malam.


Celah pokok gelam. Gambar oleh Dino. Dia memang jurugambar perang, setiap kali perang, Dinolah tukang ambil gambarnya. Lepas ambil gambar, dia ada tugas lain. Kerja Majlis pulak, pungut sampah :)


Kami masih 'workout' segala yang berkaitan. Hampir selesai sebenarnya. Dateline untuk semua kerja siap adalah pada 15 Februari 2005. Form akan siap pada end Februari. Bermula Mac, mula jual pakej tu.

Akan update lagi pasal program ni. Bamz, tolong boleh ? Buatkan blog untuk program ni, eh ? So that akak and encik nordin boleh update kat situ. takyah nak kacau dari hutan ini. tenks in advance :)

+++++++++++++++++++++++

Lesson untuk Azlee dan Asri. Meletak gambar di blog.

Ni cara akak, yang akak rasa senang.

1. Akak guna Tinypic. Senang, tidak perlu bukak akaun dan tiada limit nak simpan berapa gambar pun. Cuma image yang besar dari 250K akan mereka auto resizekan.

2. Pilih gambar dan simpan dalam My Pictures dulu

3. Bukak Tinypic dan uploadkan gambar.

4. Copy image source ke entry korangs.

5. Kalau tak jadik - ym atau tepon atau sms atau gi tunggu bawah apartment Bamz. suruh dia setelkan masalah ! hehe


Iha dan Pak Man. Tengok ko pandai ker tak letak gambar. Sila letak gambar Iha ni. Gambar Pak Man tu, bolehlah di blurkan. hehe.

++++++++++++++++++++++

Tepi tasik ku

Dengan tiupan angin kencang sekarang, malas sungguh rasanya nak bekerja. And i have good reason to melepak dalam hammock, bawah pokok di tepi tasik - 'cari idea pasal program summer camp!'

Serius. Cuaca memang tengah best sekarang ni. Dok bawah pokok nenasi tu, baring dalam hammock. Lelapkan mata sikit, relax ... sambil tu dengar air tasik yang berombak .. huh heaven ! Sampai bila pun takkan jemu begini.

Hehe.

++++++++++++++++++++++

Asal sukahati arini ? hehe.

Suka ah, Februari dah penuh - Matrik NS 1, Teknik Jasin, Kluang HighSchool, MMU Cyber, SMK Agama Kluang, Matrik NS 2 - 760 pax untuk Feb. hehe

alhamdullilah, alhamdulillah, alhamdullilah

++++++++++++++++++++++

1 comment:

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. video editing schools

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...