Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Tuesday, October 18, 2011

Rindu

Rindu sungguh nak berblog.

Dulu-dulu, hari-hari saya setia dengan blog ni. Sebelum group masuk, blog bagi tahu. Balik sahaja mereka, blog lagi bagitahu cerita mereka di Kem. Alahai ! Sekarang tak mampu lagi. Saya sibuk sangat. Dulu orang masuk, ramai pun 200 orang sahaja, dah rasa macam nak mati bekerja :) Sekarang, kalau 200 tu dah tak rasa ramai lagi. Alhamdulillah, rezeki dariNya.

Dulu weekend sahaja, sekarang weekday pun ada group. Allah s.w.t bagi rezeki pada kami untuk share dengan anak-anak (fasi-fasi) yang semakin ramai. Dapatlah anak-anak saya duit poket untuk belanja di Universiti.

Hari ni nak lepas rindu, sikit :)

+++++

Minggu ni minggu sibuk, minggu gembira syukur teramat dan minggu sedih juga.

Minggu ni kami ada Infineon Melaka untuk Program Teambuilding. Tu sibuk tu. Baru balik tadi. Saya suka program yang melibatkan peserta dewasa sebab dapat masak macam-macam .. hehehe. Boleh masak nasi goreng kampung pedas-sampai-menangis dan tadi, saya masak ikan sepat masin masak lemak cili api nenas. Berapi ! Ada juga lauk kurma' ayam. Yang tak tahan pedas, makanlah kurma'. Paling bagus, yg semua pun boleh telan :)

Berita gembira pula minggu ni Fadhli, Harryanto, Ayob dan Cikgu Syafiq konvo ! Tahniah ! Ada berita gembira lagi, saya dapat cucu ! Ex-Fasi Iha yang kawen dengan ex-fasi Lie Penang dianugerah anakanda pertama pada 17 Oktober, lelaki :)




+++++++

Yang saya sedih, minggu ni Toyak sakit. Tangan dia kena selumbar buloh semasa aktiviti Rafting. Terus bengkak. Toyak ada kencing manis dan TAK MAKAN UBAT. Hah, tak cukup kitab dia, saya berleter. Muka sedih, nak nangis dah. Gasaklah, menangislah. Along dan Cebean nak bawa pergi Hospital minggu lepas, dia lari pergi JB. Muka ganas, lasak. Tapi takut gi doktor.

Semalam, kami berdua bawa dia. Budak-budak Fasi siap pesan, "Mama kena tunggu dia, nanti dia lari gi Bas Stand tunggu bas balik Chinchin semula" Punyalah payah nak jumpa doktor. Saya masuk bersama jumpa doktor dengan dia. Ambil ubat dan doktor cuci luka dia. Lepas ni tak makan ubat lagi, siaplah saya berleter. Budak-budak fasi memang suka bila saya marah-marah Toyak dan Cicha, sebab saya jer yg boleh marah mereka ... hehehe. Kena marah, siap buat muka comel :)








3 comments:

MushroomCute@Mariea said...

Saya pun rindu gak dgn KLD...hehehe

Ogy Rosli said...

alah, maria taknak datang !

FEDO said...

Mcm best ja bermandikan alam fauna.He2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...