Pls click my sponsor

Sebutharga Kem Lambaian Danau

Sila Penuhkan Borang Untuk Mendapatkan Sebutharga Dari Kami. KLIK Sini Untuk Ke Borang!

Monday, October 13, 2008

Gambar Pulau

Hari Sabtu dan Ahad, kerja buat jeti dari Tapak Survivor ke Pulau. Jaraknya lebih kurang 12 meter. Along, Pak Let dan Pak Tua bertukang, lepas tu Asri datang tolong. Ahad, Saspik pula menolong.

Sorry gambar gelap sebab masa saya ke Kem dan ambil gambar ni, dah pukul 6 petang. Dalam hutan, pukul 6, dah gelap. Bukan macam KL yer, siang malam terang. Tu yang Makcik pening bila pi KL tuh, siang malam terang, siang malam bising - tak reti rehat ker ? Biarlah dok dalam hutan ni, siang kerja membanting tulang, malam rehat, tidur.


Ni jeti yang masih belum siap

Hard at work. Pak Tua, Asri dan Along.

Nadzrin dan Hafidz jadi pembantu - angkat kayu, ambil paku etc

Kawan Pak Let, nak pergi memancing

Ni pokok mengkuang yang ada di pulau. Pernah tengok buah mengkuang ? Buahnya macam nangka. Tapi dah busuk, Pak Tua dah buang.

Ni saya ambil dari jeti

Asri dan Along pindahkan pontoon yg depan surau untuk jadi jeti sementara kat teluk depan pulau

Depan tuh, yg gelap tuh laluan Safari 4 dan 5. Bila petang gini, bising juga dengar bunyi burung pulang ke sarang.

Senja di Pulau KLD

Senjakala, hari sudah petang, esok kita datang lagi. Ni lagu, dari zaman kanak-kanak saya :)

Asar sudah lepas

Hari sudah petang

Main sudah puas

Mari kita pulang

Senjakala senjakala

Mari kita pulang

(ulang 2x)

Malam sudah datang

Siang sudah pergi

Sekarang kita pulang

Esok datang lagi

Senjakala senjakala

Esok datang lagi

(ulang 2x)

2 comments:

Ungku Nor said...

mak minah,
pulau rahsie yang dah tak rahsie tu kalo dah bleh dicharteredkan sok, sila roger-roger okeh!!
muahss

orian aliff said...

assalm.. hai mama how ar u.. hope u all fine laah..dah lame tak g kem , windu giler niee. blog je laa jg penghibur.. hope dapat p nti cuti,,, jumpe nti ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...